Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
31 décembre 2013 2 31 /12 /décembre /2013 15:42

la-multi-ani.jpgCică în avioanele multor din companiile aeriene nu există rînd cu numărul 13. Dar numărătoarea calendaristică nu ne permite luxul de a omite zile şi luni, cu atît mai puţin ani. Mai rămîn încă cîteva ore şi-l vom petrece şi pe acest 2013.

Oricît de drăcesc nu ar fi fost el, cu siguranţă a inclus şi multe lucruri frumoase, clipe de fericire, momente de graţie, care, fiindcă aşa suntem noi făcuţi, vor căpăta odată cu trecerea timpului o pondere din ce în ce mai mare în memoria noastră şi vom privi peste ani şi ani altfel, nostalgici şi plini de dor, la anul care s-a scurs. Oare nu este acest lucru încă o dovadă a faptului că binele iese întotdeauna triumfător asupra răului?

De mîine începe un nou an, 2014, care se anunţă deloc uşor (de parcă ar fi fost acei de pînă acum anunţaţi diferit), pe care vom încerca să-l traversăm fiecare cum ne duce capul şi norocul.

Eu unul vă doresc tuturor să nu uităm că şi acei de alături au un cap şi un noroc şi să încercăm să mai ascultăm şi de aproapele nostru. Dar şi să-l auzim. Căci binele se hrăneşte şi se înmulţeşte din dragostea pe care o împărtăşim cu ceilalţi, pe cînd răul din ură creşte. Lăsaţi răul să se ofilească fără a-i servi seva prin care proliferează. Binele nu poate învinge prin luptă!

Nu vă fie teamă să iubiţi şi să împărtăşiţi lumină în jur, oricît de mică. Şi să vă gîndiţi de trei ori înainte de a spune sau gîndi ceva rău (nemaivorbind de a face). Căci cuvintele sunt începutul începuturilor şi esenţa vieţii fiecărui din noi.

Vă mai doresc cumpătare, răbdare şi sănătate multă. Şi dacă anul 2014 se anunţă unul anevoios, presetat parcă să fie aşa din chiar aceste clipe, numai capacitatea noastră de a iubi îl va face luminos.

Cele rele să se spele! Cele bune să se-adune!

La Mulţi Ani, dragii mei!

Partager cet article

commentaires

O
An Nou fericit plin de sanatate si voie buna<br /> Désolé pour les fautes:)
Répondre
V
<br /> <br /> merci mult, Irina! numai bine in 2014. pas grave pour les fautes! c'est l'intention qui compte ;) !<br /> <br /> <br /> <br />
V
Vitalie !<br /> <br /> La multi ani si tie la fel, si familiei tale dragi ! Un an 2014 plin de realizari !
Répondre
V
<br /> <br /> la multi ani, Viorica! sanatate si dragoste multa!<br /> <br /> <br /> <br />

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher