Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
1 juin 2015 1 01 /06 /juin /2015 00:08
Săptămâna celor şapte moaşe

TEXT SCRIS PENTRU DESCHIDE.MD

 

SHOR ELIBERAT UŞOR Shor ameninţă că dezvăluirile sale în cazul BEM ar putea “zgudui” clasa politică. Coincidenţă ori ba, dar este imediat eliberat din “arest”. Or, conform logicii, anchetatorii ar fi trebuit să recţioneze exact invers : dacă omul pune condiţii pentru a contribui la desfăşurarea anchetei, păi să i se creeze toate condiţiile optimale! La răcoare cu el si să curgă „dezvăluirile”!

 

CNA ÎNCEPE DE DEPARTE? CNA reţine câteva persoane eventual implicate în acordarea creditelor neperformante. Toată lumea înţelege că aceste persoane sunt doar executori, dar în mod normal de la ei trebuie început. Depinde ce şi cine urmează. Le-aş da un sfat celor reţinuţi: să spună şi ei deschis că spun totul. Mai ştii, poate le dau drumul şi lor precum a fost lăsat în pace Shor? (In)activitatea CNA-ului se pare că stârneşte interesul ambasadorilor europeni, care le-au vizitat zilele astea sediul. Să le zică „bună dimineaţa” probabil.

 

PROCURORUL S-A TREZIT, BUNĂ DIMINEAŢA! Printre cântecelele pe care le ascultă fiică-mea este unul care se cheamă „Bună dimineaţa”. Văzând cu câtă râvnă s-a lansat procuratura în anchetă, mai ca-mi vine să adaog şi „procurorul” la şirul animăluţelor care se trezesc rând pe rând. Ei au decis s-o pornească direct din parlament şi guvern. Mai ştii, poate au găsit şi pus în siguranţă raportul pe care-l ascundea Reidman în safeu? Trebuia sesizat ca să nu dea CNA-ul peste el? Eu unul nu prea înţeleg la ce bun să se implice două instituţii în aceeaşi anchetă. Să mai asistăm la un circ cu un război între instanţe? Stranie această sete subită pentru justiţie... Şi apoi, să nu uităm: la şapte moaşe rămâne pruncul cu buricul netăiat.”

 

„DA” MAI VREA UN PROTEST Să fie! Şi unioniştii anunţau unul. Să fie şi acesta! Există o tehnică de a opri un incendiu forestier: se porneşte un alt foc, în întâmpinare. Cine să ştie care pe care stinge? Dar poate o fi o pură întâmplare. Timo(f)ti convoacă Consiliul de Securitate şi vrea un nou concept. Şi aici nu vom şti cu exactitate ce se întâmplă: că l-ar fi speriat meetingurile, că l-ar fi speriat la Riga, ori poate pur şi simplu grija de ţară îl macină? Ah nu, uitam. Asta din urma nu prea are cum să fie: nu a zis chiar el că „are altceva de făcut” atunci când a fost întrebat de grijile şi durerile statului?

 

SEPARATISM Şi dacă tot am pomenit despre unionişti cu liderul lor expulzat, s-ar cuveni să amintim şi despre separatiştii de la Bălţi. Pe ăştia însă nu avem cum să-i dam afară. Nici măcar opri la frontieră precum sunt opriţi cu ţârâita militari şi propagandişti ruşi. Şi totuşi ceva trebuie de făcut cu ei. Până şi gAburici, acel fără diplome, înţelege acest lucru...

 

SOLUŢII?: Altfel, există soluţii mai radicale, marca „politicieni iluştri moldoveni”: Candu zice că băncile trebuiesc lichidate. Ştiţi cum zicea ăla? „Nu-i omul, nu-i problema”. gAburici ar privatiza totul. De ce nu? ... Procesul pri(h)vatizării nu a fost dus până la capăt.

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher